Undertexter / textning

Uppdaterad

För tillfället kan du behöva välja samma undertext/språk två gånger för att undertexterna ska aktiveras.

Följande information gäller för tv-boxar av följande modell:

• VIP 1113
  • VIP 4302

Du kan aktivera undertexter för:

• ett specifikt program en gång, eller
  • för alla framtida program som erbjuder undertexter

Aktivera undertexter för alla program

Denna funktion är bra till exempel för dig med nedsatt hörsel som alltid vill ha undertexter på de program som erbjuder det, eller för dig som vill ha undertexter på ett annat språk där det är möjligt.

Med hjälp av din fjärrkontroll:

1. Tryck på MENY-knappen
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster
  3. Välj Textning
  4. Välj om Textning ska vara På eller Av, samt första- och andrahandsspråk för textning

Aktivera undertexter för ett specifikt program

För att aktivera undertexter på ett specifikt program behöver du öppna Funktionsmenyn.

Undertexter som efterföljs av (CC) är undertexter för hörselskadade (ibland är dessa de enda svenska undertexterna som fungerar).

Med hjälp av din fjärrkontroll:

1. Tryck på INFO-knappen för att aktivera Funktionsmenyn
  2. Navigera med HÖGER PIL till knappen som ska föreställa en skärm med undertexter (en rektangel med streck i) och tryck på OK-knappen (om det inte finns undertexter till programmet kommer knappen att vara gråmarkerad)

3. Välj sedan språk med OK-knappen (till exempel SV(CC) för Svenska för hörselskadade)

Tänk på att:

• Enbart vissa program erbjuder undertexter
  • Undertexter som efterföljs av (CC) är undertexter för hörselskadade
  • Ibland finns det endast fungerande svenska undertexter av formen (CC) för program som inte normalt är textade
  •  För tillfället kan du behöva välja samma undertext två gånger innan det träder i kraft.

Här kan du ta del av hela användarguiden för din tv-box