Står det "ingen signal" eller "fel källa" på din tv?

Uppdaterad

Får du ingen bild i tv-skärmen?

Kontrollera att alla kablar är korrekt anslutna.

1. HDMI-kabel mellan tv och tv-box
  2. Nätverkskabel mellan tv-box och fiberbox
  3. Strömadapter mellan tv-box och eluttag

Tv-boxen kan vara avstängd

Om det står "ingen signal" kan det hända att din tv-box är avstängd.

1. Kontrollera så att tv-boxen är påslagen, om den lyser grönt är den påslagen, om den lyser rött är den avstängd
  2. Om tv-boxen är avstängd (lyser rött) behöver du starta den med hjälp av dess fjärrkontroll (inte att förväxla med tv:ns fjärrkontroll)

Tv:n kan vara inställd på fel ingångskälla

Om tv-boxen är påslagen (lyser grönt) men du fortfarande inte får någon bild, är tv:n sannolikt inställd på fel ingångskälla.

En tv-apparat har flera ingångskällor i form av HDMI-uttag. Dessa benämns ofta med en siffra, till exempel HDMI 1 eller HDMI 2, och så vidare. Tv:n måste vara inställd på samma ingångskälla som din tv-box är inkopplad i.

Det vill säga: om din tv-box är inkopplad via HDMI-kabel i HDMI-uttag 1, måste din tv ställas in på ingångskälla HDMI 1 med hjälp av tv:ns fjärrkontroll (inte att förväxla med tv-boxens fjärrkontroll).

1. Kontrollera vilket HDMI-uttag din tv-box är ansluten i
    Låt oss för exemplets skull säga att HDMI-kabeln är ansluten i HDMI-uttag 1
  2. Välj samma ingångskälla på din tv som din tv-box är ansluten i
    Om tv-boxen är ansluten i HDMI-uttag 1 väljer du HDMI 1 som ingångskälla på din tv

Gör detta med hjälp av knappen benämnd källa/source/input på tv:ns fjärrkontroll. Knappen kan även ha följande ikon:

Guide taggad med: tv