Jag har tappat bort lösenordet till mitt trådlösa nätverk (wifi)

Uppdaterad

Om du använder Junets wifitjänst
Kontakta vår support så hjälper vi dig.

Om du har köpt en router via Junet
Om du har köpt en router via Junet medföljde förhoppningsvis ett papper benämnt ”Viktig information om ditt trådlösa nätverk” där du kan utläsa ditt lösenord.

Om du har ändrat ditt lösenord på egen hand eller gjort en fabriksåterställning ("reset") på routern gäller inte informationen på det medföljda pappret längre. Om du har gjort en fabriksåterställning av routern brukar det fabriksinställda lösenordet stå angivet på undersidan/baksidan av routern.

Om du har köp router på egen hand
Ifall du inte har köpt din router via Junet hänvisar vi till routerns medföljda dokumentation. Det fabriksinställda lösenordet brukar stå angivet på undersidan/baksidan av routern.

Är din dator fortfarande ansluten till ditt trådlösa nätverk?
Om din dator fortfarande är ansluten till nätverket via wifi kan du följa dessa instruktioner för att lokalisera lösenordet på datorn.

Ett annat sätt är att via din webbläsare logga in på routerns administrationssystem. Surfa in på någon av följande adresser och försök logga in och på så sätt ta reda på lösenordet den vägen:

http://192.168.0.1

http://192.168.1.1

Om du inte får det att fungera enligt tipsen ovan kan du via en sista utväg göra en fabriksåterställning på din router. Det innebär en återställning till routerns fabriksinställningar, innebärande att samtliga lösenord och wifi-namn kommer att återställas till fabriksstandard. Detta kräver att du har fabriksinställningarna nedskrivna någonstans, vanligtvis står det dokumenterat på under- eller baksidan av din router, alternativt i dokumentationen som medföljde routern.